We zien mekaar X GGD bij El Cid in Leiden

Geplaatst op: 27-08-2023 • Datum evenement: 13-12-2023 21:31

In de tweede week van augustus vond de jaarlijkse introductieweek, de ELCID, plaats in Leiden. Tijdens deze week komen duizenden aankomende studenten aan voor een eerste kennismaking met de studentenstad Leiden. Ze staan aan de vooravond van de leukste tijd van hun leven, maar die gaat ook gepaard met jezelf leren kennen, studie- en sociale druk. Daarom is het lang niet altijd de leukste tijd.

Tijdens deze week gaan de voorzitters van de vijf grootste verenigingen met elkaar in debat. Wij waren hierbij aanwezig om aan de voorzitters te vragen hoe zij om gaan met aandacht vragen voor negatieve gevoelens en hoe je daarover kan praten. Gelukkig is er al veel meer aandacht voor dan in onze tijd en hebben verenigingen tegenwoordig interne en externe vertrouwenspersonen.

Een andere traditie in de ELCID is het Leids Eerstejaars Festival (LEF). Hier waren wij aanwezig samen met de Universiteit Leiden en de GGD. Deelnemers van de ELCID werden uitgenodigd om op een laagdrempelige manier met elkaar het gesprek aan te gaan over hoe het echt met ze gaat. Ze konden aanschuiven aan een bistro setje waar kaartjes lagen met prikkelende vragen. De reacties waren positief en wij kijken terug op een geslaagde middag.

Bedankt voor je aanmelding.