Ons verhaal


We zijn een vriendengroep zoals je wel vaker ziet: elkaar gevonden in de studententijd en nu nog altijd bevriend en betrokken. Maar we missen twee van onze maten: Ian en Martin. Ze worstelden met zichzelf, zonder de ruimte te zien om deze gevoelens te delen, totdat het ze teveel werd. Twee keer is dit ons overkomen, in 2016 en in 2022. Genoeg is genoeg. 


We kunnen over vanalles praten, maar over hoe het écht gaat? Dat blijkt toch lastiger en ongemakkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Daarom hebben wij – vrienden van Ian en Martin – de stichting We zien mekaar opgericht. Zo willen we duidelijk maken dat je niet alleen bent. Dat we allemaal worstelen met onze omgeving en onszelf. Dat het helemaal niet ‘sterk’ is om dit voor jezelf te houden. Je gevoelens uiten, dat is dapper. Wij willen er voor iedereen zijn die hier mee worstelt.

Onze missie

Wij denken dat we met elkaar een groter verschil kunnen maken. Psychische hulp is noodzakelijk, maar preventie is nog beter. En dat begint in je eigen kring. Daarom is onze missie:

Wij dragen bij aan een generatie die praat over hoe het écht met ze gaat.

Met deze missie maken we duidelijk dat iedereen in zijn eigen omgeving kan beginnen om een verschil te maken. Door eens door te vragen na het standaard antwoord op 'hoe gaat het?'. Door wat vaker in te checken bij onze geliefden. Door een sfeer te creëren in je eigen kringen waar het normaal is om je ook slecht te voelen.

Bestuur

Bedankt voor je aanmelding.