Voorbij de borrelpraat

Geplaatst op: 28-10-2023 • Datum evenement: 13-12-2023 21:50

Op 26 oktober organiseerden wij samen met E&M Talks het live-event ‘voorbij de borrelpraat’. Onze missie ‘bijdragen aan een generatie die het gesprek voert over hoe het écht gaat’ stond deze avond centraal. Want waarom is dat nou zo moeilijk, maar waarom is het ook belangrijk? Samen met studentambassadeur van de gemeente Leiden, Magalie van Exel, gingen wij met elkaar hierover op het podium in gesprek. Zij bespraken het belang van onderlinge verbinding, het belang van blijven en durven vragen naar hoe het met iemand gaat en deelden hun ideeën over hoe zij omgaan met de vraag ‘hoe gaat het écht met je?’.

Uit de avond nemen wij drie tips mee die hierbij helpen:

  • Stel de vraag net wat anders: Hoe was je dag of week i.p.v. alles goed? Dit zet aan tot nadenken en biedt ruimte voor een gesprek in plaats van een vluchtige ‘Ja, prima’.
  • Ga bij jezelf na of je het antwoord op de vraag die je stelt echt wil horen én ga bij jezelf na of je je eigen antwoord wil delen.
  • Stel de vraag om buiten de begroeting. Zo maak je meer tijd vrij voor het antwoord en is er ruimte om te reageren.

De belangrijkste boodschap is dat er iets is met de vraag ‘hoe gaat het’ en we vertrouwen erop dat bij alle aanwezigen een belletje gaan rinkelen als ze de vraag horen of stellen.

Bedankt voor je aanmelding.